BAROK WANDELING: Ontdek de barokstad der Nederlanden

In Antwerpen gaat barok niet enkel over kunst, maar ook over de kunst van het leven. Net als de barok is de echte Antwerpenaar immers dynamisch, vrijgevig, uitbundig en allesbehalve bescheiden.

De wandeling trekt langs talrijke historische getuigen van de barok. De imponerende gevels, prachtige poorten en rijkelijk versierde beelden zijn niet enkel echte pareltjes, ze kaderen ook in een erg boeiende geschiedenis met leuke anekdotes.  Al snel ontdek je hoe Rubens, de peetvader van de Antwerpse barok, ook  hedendaagse kunstenaars blijft inspireren.

Zo voert de wandeling je langs enkele nieuwe murals, reusachtige kleurrijke muurschilderingen, waarin de oude barok en hippe streetart elkaar ontmoeten.

Extra informatie

Sint-Carolus Borromeuskerk – Snijders & Rockoxhuis – Paleis op de Meir – Rubenshuis – stadsfeestzaal
Enkel geschikt voor wie goed te been is. Door de lengte (2,5 km), kasseien, hier en daar smalle voetpaden en geen rustplaatsen tijdens deze wandeling raden we deze wandeling af voor wie slecht te been is en rolstoelgebruikers, zelfs onder begeleiding.
€ 111
120 minuten
20 personen per gids
Startpunt: Het gidsenlokaal bij de busparking aan de Scheldekaai 19 (GPS : Ernest van Dijckkaai 37, Antwerpen) of op de Grote Markt 13.
Eindpunt: Stadsfeestzaal aan de Meir. Indien gewenst kan de groep teruggebracht worden naar het startpunt