Antwerpsche tydinghen

Echte Antwerpse stadsgidsen stellen zich niet zomaar tevreden met het gidsendiploma dat zij ooit behaalden.
Ze blijven zoeken naar nieuwe bronnen, informatie en ‘weetjes’ om hun rondleiding te perfectioneren en te kruiden.
Daarom startte de Koninklijke Gidsenvereniging van Antwerpen in 1980 met een eigen tijdschrift, de “Antwerpsche tydinghen”. Wat begon als een paar gestencilde blaadjes groeide uit tot een driemaandelijks tijdschrift van rond de 40 pagina’s in luxe vierkleurendruk.

Dit tijdschrift biedt artikels rond alles wat van ver of van dichtbij met de stad Antwerpen en haar geschiedenis te maken heeft. En dat is veel. Ook de meer algemene (kunst)geschiedenis heeft raakvlakken met onze stad.  Men vindt er ook aankondigingen van interessante lezingen in en over de stad, boekrecenties van publicaties over Antwerpen,…
Hierbij worden we geholpen door goede relaties met specialisten, uitgevers,… en hebben we een mooi voetje binnen in de Antwerpse musea en kerken.

Een kleine greep uit de laatste jaargangen: De restauratie van de Dulle Griet, Gilbert Van Schoonbeke, 200 jaar stedelijk onderwijs, Antoon van Strale(n), de verschillende verhalen (en de waarheid ?) rond Anna van Saksen, de veerdiensten tussen Temse en Antwerpen,…

Inhoudsopgave van alle jaargangen kan je hier vinden: Inhoudsopgave AT alle jaargangen tot en met 2022

Ook niet-leden kunnen genieten van dit tijdschrift. Als abonnee/sympathisant kost dat maar 25,00 euro voor een hele jaargang.
Neem hiervoor contact op met onze secretaris, via secretaris@kgva.be.
Voor rechtstreeks contact met de hoofdredacteur: Marc Goovaerts  (antwerpsche.tydinghen@kgva.be).