Werfbezoek Scheldetunnel Linkeroever – Oosterweel verbinding

Wil je met je bedrijf, vereniging of een groep vrienden een Oosterweelwerf bezoeken? Dat kan! Je kan vanaf nu de werf Scheldetunnel Linkeroever bezoeken, in samenwerking met de Antwerpse Stadsgidsen.

Op de linkeroever van de Schelde in Antwerpen bouwt Lantis  aan de tunneltoerit en de tunnelmond van de nieuwe Scheldetunnel in Antwerpen. Deze tunnel is een belangrijke schakel in de Oosterweelverbinding, die de Antwerpse Ring rond maakt.
Tijdens het werfbezoek kom je meer te weten over de bouw en het belang van de nieuwe tunnel onder de Schelde. Een gids neemt je mee naar een uitkijktoren met een uniek zicht op de bouw van de tunneltoerit op Linkeroever. Een technisch huzarenwerk!

Programma werfbezoek Scheldetunnel Linkeroever

  • Presentatie over de Scheldetunnel, als onderdeel van de Oosterweelverbinding
  • Wandeling naar een uitkijktoren die uitzicht geeft over de werf

Extra informatie

Parking – uitkijktoren – Parking
Veiligheid op de werf

Omwille van de grootte en de complexiteit van de werf, is het niet mogelijk bezoeken te organiseren in de bouwkuip.
Om de omvang en de indrukwekkende werken toch te kunnen tonen aan het brede publiek werd een uitkijktoren van ongeveer 2 verdiepingen hoog gebouwd. <br<Vanop deze toren heb je een heel mooi globaal overzicht over de tunneltoerit en de tunnelmond en hoe deze opgebouwd worden.
Het dragen van een lange broek is verplicht voor iedereen!
Aangezien je een actieve werf bezoekt, draag je best aangepast stevig schoeisel dat vuil mag worden.

FAQ

– Wat draag je voor een werfbezoek? Het is verplicht een lange broek te dragen, draag ook best stevig schoeisel dat vuil mag worden.
– Is de werf rolstoeltoegankelijk? Neen, je moet goed te been zijn om de trappentoren te beklimmen, deze is ongeveer 2 verdiepingen hoog, er is geen lift.
– Wat is de minimum leeftijd? 16 jaar
– Wat is de maximale groepsgrootte? Omwille van de veiligheid kunnen we slechts groepen tot 25 personen toelaten per keer. Het is NIET mogelijk om 2 gidsen tegelijk te boeken om zo een groep van 50 personen te ontvangen, hiervoor dient u 2 bezoeken te boeken op verschillende momenten.
€ 130
2 uur
25 (omwille van de veiligheid kan hier niet van worden afgeweken)
Werf COTU (Praktische afspraken op deze link.)