HAVENRONDRIT: maak kennis met de tweede grootste haven van Europa (2 uur)

Wil je je eens onderdompelen in de levende bedrijvigheid van een haven ?

Deze havenrondrit biedt je die mogelijkheid. Maak kennis met de grote containerterminals, de koelinstallaties, de drijvende droogdokken, de magazijnen.

Ontdek de grootste sluizencomplexen ter wereld en de enorme dokken.

Laat je verwonderen door de enorme omvang van deze haven, bijna 13.000 ha.

Maar er is ook aandacht voor het ongekende verleden en de ambitieuze toekomstdromen.

Zo krijg je het boeiende verhaal van de Napoleontische dokken, de landverhuizers van de Red Star Line, de Antwerpse naties, de stille getuigen van de verdwenen polderdorpen, de uitbreidingsplannen en de uitdieping van de Schelde, de levensader voor onze bruisende wereldhaven.

Extra informatie

Een busrit doorheen de haven met aandacht voor de verschillende aspecten van een wereldhaven.
• Eigen vervoer: Je zorgt zelf voor een bus(je) met chauffeur. Pas op voor te lange en te hoge bussen!
• Audioapparatuur: De stem van je gids moet boven het verkeer en tot achter in de bus klinken. Zorg dus altijd voor een microfoon en een versterker, en verzeker je ervan dat ze werken.
• 1 gids per bus. Heeft iedere passagier een individuele luisterset, en de gids een micro? Dan kan je de groepen iets groter maken.
• Route onder voorbehoud. We wijken van het voorgestelde programma af als er verkeersproblemen zijn, of de wachttijden bij sluizen en bruggen te lang oplopen.
• Maatwerk na overleg. Wil je het programma inkorten of aanpassen, een extra stop of drinkstop inlassen? Dat kan – bij reservatie van de tour en na overleg met de gids
€ 130
120 minuten
1 gids per bus
Startpunt: Het gidsenlokaal bij de busparking aan de Scheldekaai 19 (GPS : Ernest van Dijckkaai 37, Antwerpen) of op de Grote Markt 13.