ANTWERPEN EN HAAR KATHEDRAAL HETEN JE WELKOM (3 UUR)

Vriendelijk en trots laten onze gidsen je graag de mooiste hoekjes van hun ‘metropool’ zien. Het hoogtepunt van deze wandeling is een uitgebreid bezoek aan de kathedraal.

Je vertrekt aan het Steen en via de majestueuze Grote Markt, bekoorlijke steegjes en straatjes zoals de Vlaeykensgang en de Wijngaardstraat brengen onze gidsen je naar levendige pleintjes zoals de Vrijdagmarkt, de Handschoenmarkt, de Groenplaats en het Conscienceplein.

Je maakt kennis met prachtige monumenten zoals het stadhuis, de Brabofontein, het museum Plantin-Moretus en de Sint-Carolus Borromeuskerk.

In de kathedraal geniet je van de meesterwerken van Pieter-Paul Rubens, schitterende beelden en word je verbluft door de unieke preekstoel.

Extra informatie

Het Steen – Vleeshuis – Grote Markt – Hendrik Conscienceplein – Groenplaats Vrijdagmarkt – Vlaeykensgang – Kathedraal
Inkomtickets voor de kathedraal zijn niet inbegrepen. Uitzonderlijk is een bezoek aan de kathedraal niet mogelijk omwille van een religieuze dienst. Indien toegankelijk breng je een kort bezoek aan de voetgangerstunnel onder de Schelde, de binnentuin van het Museum Plantin-Moretus en de Sint-Carolus Borromeuskerk.
€ 170
180 minuten
20 personen per gids
Steenplein – standbeeld van Lange Wapper