DWAALLICHT WANDELING

Laat je meevoeren tijdens een ‘Elsschot-wandeling’. Samen met een gids volg je de ‘citatenroute’ die je doorheen de stad het verhaal vertelt van de novelle ‘Het Dwaallicht’. Ga samen op zoek naar de mysterieuze Maria van Dam…

Alfons de Ridder, alias Willem Elsschot, was een geboren en getogen Antwerpenaar maar werd één van de eerste Groot-Nederlandse schrijvers.

We volgen in de stad de ‘citatenroute’ en ontdekken zo het verhaal van ‘Het Dwaallicht’, een mix van fantasie en realiteit. Willem Elsschot zei zelf dat hij geen fantasie had om een volledig verhaal uit het niets te verzinnen. Al zijn werken zijn autobiografisch geïnspireerd.

Hij gebruikte de werkelijke gebeurtenissen uit zijn leven, paste die aan en gebruikte ze in zijn verhaal. Zijn persoonlijke ervaringen waren het uitgangspunt en kregen tijdens het schrijven een eigen fictieve realiteit.

‘Het Dwaallicht’ situeert zich volledig in het oude stadscentrum. We volgen het verhaal van het boek doorheen Antwerpen, lezen passages en koppelen die aan het leven van Elsschot.

Extra informatie

Kennismaking met Willem Elsschot.
€121
120 minuten
20 personen per gids
Hendrik Conscienceplein