Recente producties

Van krabbels tot kunst (Graffiti wandeling)

De meeste mensen denken bij graffiti aan spuitbussen, onleesbare krabbels of kleurrijke kunstwerken op muren. Graffiti is veel meer dan dat. Het is een wereld vol diversiteit. Dat bemoeilijkt de discussie over graffiti en het omgaan ermee. Die wereld willen we met deze graffiti tour ontdekken.De gids stelt duidelijke, genuanceerde informatie omtrent het fenomeen graffiti & streetart beschikbaar. Daarbij zijn ieder van de aspecten uit de definitie van graffiti een leidraad om uw wandeling aan op te hangen.

"Parels tussen Berchem station en de stadsbrouwerij De Koninck".

Je start met een proevertje van Art Nouveau en diverse neo-stijlen van de wijk Zurenborg. Daarna wandel je onder de spoorwegbrug door. Hier wacht je de zoete verleiding van echte "Mokatines". Via de ijsfabriek belanden we in het hippe "Groen kwartier" en verneem je het verhaal van het krijgsgasthuis. De kapel, eens een oord van gebed biedt nu onderdak aan "The Jane";een culinaire tempel.

De Leien Zuid van Vlinderpaleis naar Bastion.

Een verrassende wandeling op "den Boulevard." 

Onder het toeziend oog van Jan De Lichte verneem je de geschiedenis van de Leien en het futuristisch gerechtshof van Sir Richard Rogers. We wandelen over "den Boulevard"  en ontmoeten tijdens deze uitstap o.a. Quinten Matsys, De Graaf van Hoorn, Jozef Lies, Jan Frans Willems, Graham Bell, de tweede koningin Maria -Theresia  enz...

'Made in Antwerp'

Tijdens de stadswandeling 'Made in Antwerp' komt de geschiedenis van de Antwerpse economie aan bod, maar ligt het accent toch vooral op de enorme diversiteit aan hedendaagse Antwerpse producten en economische sectoren als diamant, petrochemie, farmacie en transport. Het gaat ook over meer dagelijkse dingen als koekjes, koffie en mode.
 

Pagina's