Barok beroert (nog steeds) Antwerpen

Madonnabeeld Meir

 

Barok en Antwerpen vormen een perfecte tweeling. De Sint-Carolus Borromeuskerk, de monumentale schilderkunst van Rubens, de opvallende deurportaaltjes die al eeuwen het stadsbeeld bepalen. Maar ook de atypische levensstijl van de Antwerpenaar, de pronkzucht, de bruisende sfeer op de zomerterrassen, de graffitischilderingen…Kortom, Antwerpen ademt barok.

 

Tijdens twee wandelingen kan u vanaf deze zomer kennismaken met de oude en de hedendaagse barok. De gids begeleidt u op een verkenningstocht en dompelt u onder in de baroksfeer van Antwerpen.

 

Een echte aanrader is de wandeling ‘Baroque Shock’, waarbij duidelijk wordt dat de barok tot op vandaag haar sporen heeft nagelaten in Antwerpen. Uitzonderlijk wordt de voormalige Sint- Augustinuskerk voor de deelnemende groepen geopend. De gids laat u niet alleen kennismaken met het sublieme barokinterieur, maar ook met de Antwerpse kunstenaar Jan Fabre, die deze eeuwenoude kerk aankleedt met hedendaagse barokaltaarstukken . U moet er wel snel bij zijn, deze exclusieve wandeling kan slechts op een beperkt aantal dagen en tijdstippen geboekt worden.

 

Meer details over de wandeling ‘Barok beroert’ (van 1 juni tot  31 december 2018) en de wandeling ‘Baroque Shock’ (van 9 juli tot 13 december 2018)  vindt u in de informatiepagina’s. Voor boekingen maakt u gebruik van volgende links : Bestellen wandeling Barok beroert en Bestellen wandeling Baroque Shock.

 

Meer info over het Festival Antwerpen Barok 2018.

De foto in dit artikel is van Rick Philips.