Activiteiten (Alvo)

Max. aantal deelnemers: 
25

Elke stadsgids kent het Rubenianum. Maar wat is kennen? Daarenboven kan kennis altijd uitgebreid worden. Bij deze wordt je met dit bezoek aan het centrum in de gelegenheid gesteld om je parate kennis aan te vullen of te hernieuwen.
Het Rubenianum, definitief opgericht in 1962, is een gespecialiseerd studiecentrum over kunst, niet alleen over de barokperiode zoals velen denken, maar over kunst van de late middeleeuwen tot de 18de eeuw én niet alleen in de Nederlanden maar in West-Europa.

Max. aantal deelnemers: 
45

Een naam als een bel, een onverwoestbare reputatie. Distillerie de Beukelaer is op en top Antwerps Erfgoed. Lang geleden bezocht Alvo de gebouwen, hoog tijd dus om een tweede bezoek te organiseren. Uiteraard weet elke stadsgids dat het ontwerp van de gebouwen in de Haantjeslei van de hand van J. Hofman is, geboren in het Nederlandse Oosterhout in 1859 en overleden te Antwerpen in 1919.

za, 07/07/2018
Max. aantal deelnemers: 
15

Als stadsgids staat natuurlijk de kernstand in het brandpunt van je interesse. Het is dan ook heel begrijpelijk dat je weinig kennis hebt van de districten die deel uitmaken van de stad. Heel lang geleden werden er al eens pogingen ondernomen om de districten, vergeet niet dat het vroeger autonome gemeenten waren, wat meer kenbaar te maken.
Alvo wil dat terug opstarten. Geografisch gezien, in tegenwijzerzin (om tegendraads te zijn) wordt de aftrap in het zuiden, in het district Hoboken, gegeven.